Het verhaal van een zus

Via de LSOVD kwam ik contact met Ellen.

Ik kon gelukkig al heel snel bij haar terecht voor onze eerste afspraak; ik weet het nog heel goed, zo bijzonder, het voelde alsof ik in een warm bad terecht kwam.

Het gesprek verliep heel prettig ik voelde me meteen op mijn gemak samen aan de keukentafel. Ik voelde me gehoord en begrepen durfde alles te zeggen omdat ik me veilig voelde.

Mijn leven lang stoei ik al met het drinkgedrag van mijn broer gevoelens van onmacht, boosheid, teleurstelling, schaamte, opstandigheid, verdriet enz enz spelen hierin een grote rol en zijn ingewikkeld om mee om te gaan.

Ik was op zoek naar een manier om met die gevoelens om te gaan onder het motto ik kan hem niet veranderen maar ik kan wel mezelf veranderen!

Door de gesprekken met Ellen kreeg ik meer inzicht in de problematiek en hoe daar mee om te gaan.

Ik heb geleerd er op een andere manier naar te kijken en mee om te gaan. Daar ben ik zo sterk van geworden en gaf me zoveel rust in mijn hoofd daar ben ik Ellen heel dankbaar voor.

Doordat ik zelf anders ben gaan reageren op mijn broer en doordat ik met hem besproken heb waar ik mee bezig was en wat dat met mij deed is er bij hem ook het een en ander veranderd. Zijn drankprobleem is niet helemaal weg maar wel veranderd, dus hij heeft ook baat gehad bij mijn ontwikkelingen.

Ik raad daarom ook iedereen aan om in gesprek te gaan met Ellen, zij is voor mij een belangrijke sleutel in deze verandering geweest.

 Ireen – juli 2017