Het verhaal van ouders

Afgelopen december (2016) zijn we via de LSOVD in contact gekomen met Ellen. Mijn man en ik waren zo langzamerhand wanhopig door onze thuissituatie en we zijn voor de zoveelste keer op zoek gegaan naar hulp. De afgelopen jaren hebben we te maken gehad met diverse problemen met onze beide puberzoons: een tweeling van 18 jaar.

We hebben al veel hulpverleningstrajecten doorlopen op zoek naar oplossingen. Helaas was er weinig tot niets wat hielp. Er werd gekeken naar allerlei mogelijke oorzaken, hierbij gaven de hulpverleners wel aan dat ze weinig tot geen ervaring hadden betreft omgaan met de invloed die onze tweeling op elkaar heeft. Aan het eind van het zoveelste traject werd steevast dezelfde conclusie getrokken: het was onduidelijk waardoor de problemen ontstonden en hoe ze opgelost moesten worden.

Het eerste gesprek met Ellen was zeer verhelderend. Er werd ons duidelijk dat we te maken hebben met 2 jongens die afhankelijk zijn van middelen. Ellen wist zeer eenvoudig uit te leggen hoe verslaving in elkaar zit en hoe ermee om te gaan. Omdat ze naast professionele hulpverlener ook ervaringsdeskundige is, voelden we geen enkel oordeel of onbegrip. Sterker nog: we hebben ons nog nooit zo begrepen gevoeld.

Door de concrete aanpak, de psycho-educatie en de gesprekken waarin ze goed aansluit bij de voortdurende onstabiele thuissituatie hebben we snel stappen kunnen maken. Ellen kan precies uitleggen hoe het systeem werkt wanneer je met een verslaafde te maken hebt en hoe je het systeem kunt doorbreken. Zeer bijzonder om te merken dat de aanpak erg snel tot resultaat leidde. Daarmee kunnen we niet zeggen dat onze kinderen niet meer gebruiken maar wel dat wij weer grip hebben op ons leven. De thuissituatie is dusdanig veranderd dat het ook invloed heeft op de jongens waardoor ze nu al andere keuzes maken en ook minder blowen en drinken. We hebben binnen 4 maanden meer bereikt dan in de afgelopen 5 jaar. Ellen bedankt!

i.v.m. onze privacy vermelden we liever geen namen, maar mocht een ouder in dezelfde situatie behoefte hebben om eens contact met ons te leggen dan kan Ellen (in overleg) ons telefoonnummer geven.