Tijdens de individuele gesprekken vind ik het belangrijk dat ouders, partners, broers, zussen en kinderen (17+) zich veilig voelen om de vaak heftige ervaringen te kunnen uitspreken. Door mijn jarenlange ervaring ben ik in staat om mezelf goed aan te passen aan de verschillende situaties waarmee naasten worstelen. Hierbij geef ik adviezen in het omgaan met verschillende situaties. Ik houd hierbij altijd rekening met het individuele proces van het familielid. Er valt te denken aan het gebruik zelf, de zucht en de manipulatie waarmee familieleden en naasten te maken krijgen. Mijn professionele kennis en ervaring zorgt ervoor dat ik het verslavingsgedrag snel herken. Hierdoor ben ik in staat om te helpen bij het omgaan met de verslaafde en diens verslavingsgedrag. Ik vind het erg belangrijk om respectvol over de verslaafde te spreken.

Daarnaast hoeft iemand mij niet uit te leggen hoe die zich voelt. Als ervaringsdeskundige herken ik dit gevoel. Mijn kracht is dan ook herkenning en erkenning te geven aan alle gevoelens waar familie en andere naasten mee worstelen.

Van familie en naasten die inmiddels een succesvol traject gevolgd hebben krijg ik te horen dat ik erg betrokken ben en goed luister. Omdat ik vanuit ervaring weet hoe belangrijk het is om snel hulp te krijgen, probeer ik met de naasten die zich aanmelden zo snel mogelijk een afspraak te plannen.

Lees meer over mijn werkwijze