Bij onze Naastencursus brengen we Naasten en familieleden van verslaafden (in herstel) samen. Onder leiding van ervaren familie counselors wordt kennis bijgebracht over de verschillende facetten van de ziekte van verslaving. Hoe ziet een behandeling eruit, wat gebeurt er precies tijdens de actieve verslaving en hoe kan je je naaste optimaal ondersteunen in herstel. Deze cursus richt zich niet alleen op het herstel proces, maar brengt ook inzichten in codependentie (een patroon waarbij je overdreven gericht bent op de ander en je eigen gevoelens en behoeftes aan de kant zet) en hoe om te gaan met verslaving in je omgeving. Deze cursus geven wij in samenwerking met Point O.

Point O is een organisatie met als uitvalsbasis het Noord-Brabantse Schaijk. Met een team van ruim 40 mensen geloven zij in een persoonlijke aanpak waarbij ze altijd voor je klaar staan. Point O staat voor algehele onthouding: clean zijn en clean blijven. Point O, biedt ambulante ondersteuning, interventietrajecten, behandeling, begeleidt families van verslaafden en heeft meerdere woningen, zogenoemde safehouses. Ze zijn ervan overtuigd dat dit de route is om je verslaving achter je te laten en weer aan een actieve rol in de maatschappij te werken. Hiermee helpen zij je om je leven op het juiste spoor te krijgen en te komen tot het einddoel: een solide herstel.

NAASTENCURSUS – najaar 2021

Ben je een Naaste van een verslaafde? Wij bieden een vierdelige Naastencursus* geheel afgestemd op de vragen en behoeften van Naasten van verslaafden. Deze cursus is zowel interessant als er sprake is van actief gebruik én herstel.

In vier dinsdag avonden veel kennis en ervaring opdoen in een solide herstel als gezin, ouders en naasten. Een intensieve cursus onder leiding van zeer ervaren counselors, speciaal voor naasten van verslaafden.

Geef u direct op door het formulier in te vullen. Let op! De kosten voor deze vier avonden, dus het gehele programma is € 200,- per persoon, voorafgaand aan deelname te voldoen, hiervoor ontvang je een factuur.

Heeft u nog vragen? Bel ons of stuur een e-mail.

De volgende cursus start in het najaar van 2021.

De cursus zal plaatsvinden op dinsdag avond en start om 19.30 uur.
De bekende datums voor het najaar van 2021 zijn:
dinsdag 5 oktober
dinsdag 12 oktober
dinsdag 19 oktober
dinsdag 2 november

* Deze cursus zal enkel doorgaan wanneer er een minimaal aantal deelnemers zijn.